Gevulde Koolrolletjes met Gehakt

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 biologische savooiekool (groene kool)
  • 500 gram biologisch rundergehakt
  • 1 biologisch ei
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder (mild of pikant)
  • 1 eetlepel kokosmeel
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • een snufje chilipoeder
  • extra virgin kokosolie of ghee om in te bakken
  • 750 ml passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
  • 200 ml water
  • 150 gr extra geraspte biologische boeren belegen kaas
  • Himalayazout of Keltisch zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • extra: oven

Bereidingswijze:

  • verwarm de oven voor op 200 ºC (elektrisch) of 180 ºC (hetelucht)
  • breng een grote pan met water dit aan de kook
  • verwijder de buitenste bladeren van de kool
  • haal dan alle andere bladeren los van de stronk en was deze grondig
  • blancheer de losgehaalde koolbladeren 1 à 2 minuten in kokende water totdat ze enigszins slap, maar niet zacht, zijn
  • giet de geblancheerde koolbladeren af en ze goed uitleggen en afkoelen
  • pel en snipper ondertussen de uien en knoflook zo fijn mogelijk
  • doe het gehakt samen met de helft van de ui en knoflook, het kokosmeel, ei, chilipoeder en paparikapoeder, peper en zout naar smaak en twee lepels van de gezeefde tomaten in een grote kom en meng alles door elkaar
  • snijd vervolgens de dikke nerf uit de geblancheerde koolbladeren en vorm ovale van het gehakt, ongeveer ter grootte van een ei (het formaat is afhankelijk van de grootte van de koolbladeren)
  • verpak het gehakt in de koolbladeren en leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal
  • verwarm daarna 2 eetlepels extra virgin kokosolie en/of ghee een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook totdat deze zacht zijn
  • giet vervolgens de gezeefde tomaten, water en oregano bij de ui en breng aan dit zachtjes aan de kook
  • voeg naar smaak peper en het zout aan de saus en giet de saus over de koolrolletjes (als de saus te dun is kun je deze eventueel wat laten inkoken tot de gewenste dikte)
  • bestrooi de rolletjes het de geraspte kaas en laat ze +/- 40 minuten in de voorgewarmde oven garen of totdat het gehakt gaar is

Variatietips:

  • vervang de chilipoeder door een verse rode peper in ringetjes
  • vervang het kokosmeel door kokosrasp
  • vervang de uien door sjalotjes
  • vervang de savooiekool door witte kool of Chinese kool
  • vervang de kokosolie door roomboter
  • vervang de biologische boeren belegen kaas door harde of zachte geitenkaas
  • vervang de oregano door tijm of rozemarijn



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

184 reacties

Geef een reactie