Bulletproof Coffee met Kokosolie

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 koppen koffie (liefst van biologische koffiebonen)
  • 2 eetlepels extra virgin kokosolie (niet de ontgeurde variant!)
  • naar wens: een snufje kaneel of cacao
  • blender of staafmixer

Bereidingswijze:

  • verwarm je blender of mengkom van je staafmixer voor door er warm water in te gieten (hierdoor koelt je koffie niet af als je deze in je blender schenkt)
  • als je blender voldoende is ‘opgewarmd’ giet je het water weg
  • zet nu 2 koppen koffie (gewone filterkoffie zijn, koffie uit de cafetière of (dubbele) espresso, maar geen oploskoffie!)
  • schenk de twee koppen koffie in de voorverwarmde blender met twee eetlepels kokosolie en mix het geheel totdat de koffie een dikke schuimlaag heeft
  • schenk vervolgens je koffie in een verwarmd kopje voeg naar smaak nog een snufje kaneel en/of rauwe cacaopoeder toe

Variatietips:

  • vervang een deel van de extra virgin kokosolie door biologische grasboter
  • laat de kaneel- en/of cacaopoeder achterwege en gebruik in plaats hiervan een kaneelstokje dat je als ‘lepeltje’ gebruikt om de koffie tussen een paar slokjes door om te roeren



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.