- feb 18, 2016
- Bericht van: Melissa Albers
- Categorie: Lunch, Recepten, Tussendoor
Geen reacties

Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 grote winterpeen of grote gele wortel
- 2 hardgekookte biologische eieren
- 200 gram kaas (bv. Makro’s Roem)
- 100 ml crème fraiche
- versgemalen zwarte peper
- verse bieslook
- satéprikkers
Bereidingswijze:
- was de wortel snijd deze in dunne linten (eventueel m.b.v. een kaasschaaf of een mandoline)
- hak de hardgekookte eieren fijn
- snijd de kaas in zo klein mogelijke blokjes
- snijd de bieslook fijn
- vermeng de stukjes ei, kaas en bieslook met de crème fraiche en versgemalen zwarte peper
- als het mengsel te dik is kun je nog wat extra crème fraiche toevoegen
- maak rolletjes van de wortellinten en het ei-kaasmengsel
- zet de rolletjes vast met satéprikkers
Variatietips:
- vervang de wortel door komkommer of rettich
- vervang de bieslook door verse dille, peterselie of selderijblad
- vervang de kaas door een halve gele, oranje of rode paprika
- voeg voor extra pit een ragfijn gesnipperd sjalotje of pittige kerriepoeder toe
- vervang het kaas-ei mengsel door zelfgemaakte hummus (kikkererwtenpuree)