Wortelcanneloni met Kaas en Ei

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 grote winterpeen of grote gele wortel
  • 2 hardgekookte biologische eieren
  • 200 gram kaas (bv. Makro’s Roem)
  • 100 ml crème fraiche
  • versgemalen zwarte peper
  • verse bieslook
  • satéprikkers

Bereidingswijze:

  • was de wortel snijd deze in dunne linten (eventueel m.b.v. een kaasschaaf of een mandoline)
  • hak de hardgekookte eieren fijn
  • snijd de kaas in zo klein mogelijke blokjes
  • snijd de bieslook fijn
  • vermeng de stukjes ei, kaas en bieslook met de crème fraiche en versgemalen zwarte peper
  • als het mengsel te dik is kun je nog wat extra crème fraiche toevoegen
  • maak rolletjes van de wortellinten en het ei-kaasmengsel
  • zet de rolletjes vast met satéprikkers

Variatietips:

  • vervang de wortel door komkommer of rettich
  • vervang de bieslook door verse dille, peterselie of selderijblad
  • vervang de kaas door een halve gele, oranje of rode paprika
  • voeg voor extra pit een ragfijn gesnipperd sjalotje of pittige kerriepoeder toe
  • vervang het kaas-ei mengsel door zelfgemaakte hummus (kikkererwtenpuree)

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Probeer deze eens: DetoxeCursussenInterstitiele CystitisPijnlijke blaasLeefstijlcoachVitaliteitOvergangsklachtenObstipatieHolistisch



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

Geef een reactie