Winterse Kippensoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1/2 witte kool
  • 2 winterpenen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 rode pepers zonder zaadjes (als je dit verdraagt)
  • 2 grote biologische kippenbouten (of 2 kipfilets in stukken)
  • 1 liter zelfgetrokken kippen- of groentenbouillon
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 2 theelepels zoete paprikapoeder
  • zout en versgemalen zwarte peper (naar smaak)

Bereidingswijze:

  • snijd de witte kool in slierten
  • was de winterpeen en snijd deze in plakjes
  • was de prei en snijd deze in ringen
  • pel de ui en snijd deze in stukjes
  • snijd de rode pepers doormidden, verwijder de zaadjes en snijd ze in ringen
  • verwijder het vel van de kippenbouten
  • verhit in een grote pan met dikke bodem 2 eetlepels olijfolie
  • bak de kippenbouten kort aan, voeg de currypoeder, paprikapoeder, ui en rode peper toe en bak kort mee
  • voeg een klein scheutje bouillon toe en laat de kip met het deksel op de pan 15 minuten sudderen
  • draai het vuur hoger, voeg de groenten en de rest van de bouillon toe en laat de soep zacht koken totdat de groenten en de kip gaar zijn (10-15 minuten)
  • haal de kippenbouten uit de pan, verwijder de botjes en snijd het kipvlees in kleine stukjes
  • doe de stukjes kip terug in de soep en laat alles goed doorwarmen
  • breng de soep (naar wens) op smaak met zout en versgemalen zwarte peper

Variatietips:

  • vervang de witte kool door groene kool of boerenkool
  • vervang de kip door witvis (alleen wild gevangen vis, te herkennen aan het MSC keurmerk)
  • voeg voor extra vulling en ‘bite’ een geklutst ei of een handje ongebrande, ongezouten cashew noten door de soep



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.