- dec 13, 2013
- Bericht van: Melissa Albers
- Categorie: Diner, Lunch, Recepten
Geen reacties

Ingrediënten voor 4 personen:
- 1/2 witte kool
- 2 winterpenen
- 1 prei
- 1 ui
- 2 rode pepers zonder zaadjes (als je dit verdraagt)
- 2 grote biologische kippenbouten (of 2 kipfilets in stukken)
- 1 liter zelfgetrokken kippen- of groentenbouillon
- 2 eetlepels extra virgin olijfolie
- 1 eetlepel currypoeder
- 2 theelepels zoete paprikapoeder
- zout en versgemalen zwarte peper (naar smaak)
Bereidingswijze:
- snijd de witte kool in slierten
- was de winterpeen en snijd deze in plakjes
- was de prei en snijd deze in ringen
- pel de ui en snijd deze in stukjes
- snijd de rode pepers doormidden, verwijder de zaadjes en snijd ze in ringen
- verwijder het vel van de kippenbouten
- verhit in een grote pan met dikke bodem 2 eetlepels olijfolie
- bak de kippenbouten kort aan, voeg de currypoeder, paprikapoeder, ui en rode peper toe en bak kort mee
- voeg een klein scheutje bouillon toe en laat de kip met het deksel op de pan 15 minuten sudderen
- draai het vuur hoger, voeg de groenten en de rest van de bouillon toe en laat de soep zacht koken totdat de groenten en de kip gaar zijn (10-15 minuten)
- haal de kippenbouten uit de pan, verwijder de botjes en snijd het kipvlees in kleine stukjes
- doe de stukjes kip terug in de soep en laat alles goed doorwarmen
- breng de soep (naar wens) op smaak met zout en versgemalen zwarte peper
Variatietips:
- vervang de witte kool door groene kool of boerenkool
- vervang de kip door witvis (alleen wild gevangen vis, te herkennen aan het MSC keurmerk)
- voeg voor extra vulling en ‘bite’ een geklutst ei of een handje ongebrande, ongezouten cashew noten door de soep