Waarop je Moet Letten Bij Het Boodschappen Doen

Uit onderzoek [1] blijkt dat de meeste reclamefolders van supermarkten een hoog percentage aan ongezonde voedingsmiddelen bevatten. Dit maakt het voor de consument extra lastig om verantwoorde keuzes te maken tijdens het boodschappen doen met alle gevolgen van dien.

Reclamefolders van supermarkten richten zich op ongezonde voeding

Reclamefolders van supermarkten staan vol met ongezonde producten en bevatten veel te weinig groente en fruit. Dit staat haaks op de aanbevelingen om gezonder te eten en leven en draagt bij aan het globale obesitasprobleem. Door slimme marketingtrucs weten fabrikanten constant de consument te verleiden om ongezonde producten te kopen die negatieve gezondheidseffecten zoals overgewicht en diabetes in de hand werken.

Hoe kun je gezonde keuzes maken?

Het kan lastig zijn om gezonde keuzes te maken als je niet weet waarop je moet letten tijdens het boodschappen doen. De eerste tip is om je niet te laten verleiden door de aanbiedingen in reclamefolders en op TV. Het enige doel van de fabrikant is om zoveel mogelijk van het desbetreffende product te verkopen. De producent kijkt niet naar de gezondheidswaarde, maar naar de hoogte van de omzet. Wees je hiervan bewust en stel jezelf steeds de vraag ‘wat zit er precies in dit product?’. Dat betekent etiketten lezen en kennis opdoen van (on)gezonde bestanddelen van voedingsmiddelen.

Ga mee op Supermarkt Safari!

Om je op weg te helpen bij het maken van echt gezonde keuzes tijdens het boodschappen doen, ga ik met je mee naar jouw vertrouwde supermarkt. Samen gaan wij op ‘safari’ waarbij ik je wegwijs maak in het enorme, soms overweldigende, aanbod in de supermarkt. Ik leer je waarop je moet letten tijdens het boodschappen doen, hoe je etiketten leest en waar je de (on)gezondste producten vindt.

Meer weten?

Klik dan op ‘Supermarkt Safari’ op de pagina ‘Workshops Particulieren’ of meld je meteen aan.Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.