Spicy Brownies


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 middelgrote zoete aardappel (bataat)
  • 2 (biologische) eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • ½ kopje koudgeslingerde bloemenhoning
  • ½ kopje extra virgin olijfolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel bicarbonaat
  • 1 kopje rauwe cacaopoeder
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 1 takje rozemarijn

Bereidingswijze:

  • verwarm de oven voor op 185 °C
  • schil de zoete aardappel en rasp deze fijn
  • ris de naalden van het takje rozemarijn en hak de naaldjes zo fijn mogelijk
  • meng de geraspte zoete aardappel met de eieren, het vanille-extract, de honing, olijfolie en rozemarijn en mix het geheel tot een gladde massa
  • voeg het bakpoeder, de bicarbonaat toe en roer of mix alles goed door
  • voeg nu de cacaopoeder en het amandelmeel toe totdat er een egale massa ontstaat
  • vet een klein bakblik in met wat olijfolie en giet het beslag hierin
  • schuif het bakblik in de hete oven en laat het beslag in 20-25 minuten gaar worden
  • haal het bakblik uit de oven en laat het deeg minimaal 10 minuten afkoelen
  • haal de ‘cake’ in zijn geheel uit het bakblik
  • snijd de brownies pas in stukken als het geheel helemaal is afgekoeld

Variatietips:

  • vervang de olijfolie door (gesmolten) roomboter* of kokosolie
  • vervang het amandelmeel door kokosmeel
  • vervang de rozemarijn door gojibessen
  • garneer naar wens met was gesmolten pure, (rauwe) chocolade

* let op: kan lactose bevatten


Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Probeer deze eens: DetoxeCursussenInterstitiele CystitisPijnlijke blaasLeefstijlcoachVitaliteitOvergangsklachtenObstipatieHolistisch



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

Geef een reactie