Rozenbottelthee met Kaneel


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 ml water
  • 2 zakjes rozenbottelthee* of een handje gedroogde rozenbottels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 plakje gember
  • naar wens: vloeibare honing

Bereidingswijze:

  • breng het water in een steelpan aan de kook
  • draai het vuur uit, hang de zakjes rozenbottelthee in de pan en voeg de kaneel en gember toe
  • doe het deksel op de pan en laat de thee minimaal 10 minuten trekken
  • giet de thee door een zeef in twee mokken en breng naar wens op smaak met wat honing

Variatietips:

  • vervang de rozenbottelthee door blaadjes zwarte thee (laat de thee dan korter trekken anders wordt deze bitter!)
  • breng op smaak met wat ahornsiroop i.p.v. honing
  • vervang de gember door steranijs of kardemonpeulen

* Rozenbottelthee is o.a. verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels


Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Probeer deze eens: DetoxeCursussenInterstitiele CystitisPijnlijke blaasLeefstijlcoachVitaliteitOvergangsklachtenObstipatieHolistisch



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

Geef een reactie