Rooibos Soep met Paprika

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 grote rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 450 ml rooibosthee (uit 2 theezakjes of 2 eetlepels rooibos)
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Himalayzout of Keltisch zezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 50 ml crème fraiche
  • staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze:

  • breng 500 ml water aan de kook en laat hierin de rooibosthee gedurende 10 minuten op heel zacht vuur trekken
  • was de paprika en snijd deze in grove stukken
  • pel en snipper de ui en knoflook en snijd in kleine blokjes
  • was de rode peper en snijd deze in kleine stukjes
  • verhit de olijfolie in een pan, fruit de ui, knoflook en paprika kort aan
  • voeg daarna de kerriepoeder en de rode peper toe en laat kort meebakken
  • voeg hieraan de gepelde tomaten, de rooibosthee en azijn toe
  • pureer het geheel met in een staafmixer tot een egale massa
  • breng krachtig op smaak met Himalayzout en versgemalen zwarte peper
  • serveer (lauw)warm of koud met een beetje crème fraiche

Variatietips:

  • vervang de rode paprika door gele of oranje paprika
  • vervang de ui door sjalot
  • vervang de gepelde tomaten door verse tomaten
  • vervang de olijfolie door roomboter
  • vervang de rode wijnazijn door witte balsamico azijn
  • vervang de crème fraiche door slagroom



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

112 reacties

Geef een reactie