Rooibos Hazelnoot Cake


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram bruin rijstmeel
  • 100 gram zongedroogde kokossnippers
  • 3-4 rijpe bananen (+/- 500 g)
  • 10 gram bakpoeder
  • de inhoud van 12 zakjes (biologische) rooibos thee
  • 17 eetlepels koudgeslingerde woudhoning
  • 10 eetlepels vloeibare extra virgin kokosolie
  • 1 handje hazelnoten
  • 3-4 theelepels Himalayazout of Keltisch zeezout
  • 4 theelepels kaneelpoeder
  • 2 theelepels gemalen kardemonpeulen
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel vanille essence

Bereidingswijze:

  • verwarm de oven voor op 180º C
  • pel de bananen en prak of pureer het vruchtvlees
  • mix het rijstmeel, de kokossnippers, het bakpoeder, rooibosthee, zout, hazelnoten en specerijen door elkaar
  • mix in een andere kom de geprakte banaan, honing, kokosolie en de vanille essence
  • vermeng nu de droge met de natte ingrediënten tot een egale massa
  • stort het beslag in een cakevorm en bak de cake +/- 30 minuten
  • laat de cake volledig afkoelen op kamertemperatuur en zet de afgekoelde cake nog een half uur in de koelkast om deze extra stevig te laten worden

Variatietips:

  • vervang de kokosolie door roomboter of cacaoboter
  • vervang de kokossnippers door vermalen paranoten of extra hazelnoten
  • vervang (een deel van) de woudhoning door bloemenhoning of kokosbloesemsuiker

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Probeer deze eens: DetoxeCursussenInterstitiele CystitisPijnlijke blaasLeefstijlcoachVitaliteitOvergangsklachtenObstipatieHolistisch



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

Geef een reactie