Paprika Pompoen Soep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 gele paprika’s
  • 200 g flespompoen
  • 2 uien
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • Himalayazout of Keltisch zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • extra virgin olijfolie (bv. Colavita Italiaanse olijfolie)
  • staafmixer

Bereidingswijze:

  • was de paprika’s en snijd ze in stukjes
  • schil de flespompoen en snijd het vruchtvlees in stukjes
  • pel en snipper de ui
  • pel het teentje knoflook en pers het uit
  • snijd de rode peper in ringen
  • verhit de roomboter in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper en kerriepoeder kort aan
  • voeg de stukjes paprika en pompoen toe en bak kort mee
  • voeg 500 a 600 ml water toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de groenten zacht zijn
  • pureer de soep en breng op smaak met zout en peper
  • garneer met een toefje zure room en extra virgin olijfolie

Variatietips:

  • vervang de gele paprika door rode paprika
  • vervang de flespompoen door oranje pompoen of zoete aardappel
  • vervang de rode peper door gedroogde chilipeper
  • vervang de kerriepoeder door komijnpoeder
  • vervang de roomboter door extra virgin kokosolie
  • vervang de zure room door kokosmelk of kokosroom



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

338 reacties

Geef een reactie