- feb 16, 2016
- Bericht van: Melissa Albers
- Categorie: Diner, Lunch, Ontbijt, Recepten, Tussendoor
Geen reacties

Ingrediënten voor 4 personen:
- 6 biologische eieren
- 2 eetlepels extra virgin kokosolie
- 1 bosje peterselie (plus extra voor de garnering)
- 1/2 bosje bieslook (plus extra voor de garnering)
- Himalayazout of Keltisch zeezout
- versgemalen zwarte peper
- naar wens: 2 eetlepels (slag)room of volle melk
Bereidingswijze:
- hak de peterselie en bieslook fijn
- kluts de eieren met het zout, peper en naar wens de (slag)room of melk tot een luchtige en egale massa
- roer nu de gehakte peterselie en bieslook door het eimengsel
- verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg hier 1 eetlepel extra virgin kokosolie aan toe
- schenk de helft van het eimengsel in de pan en bak de omelet op zacht vuur met het deksel op de pan totdat de omelet gaar, maar wel nog smeuïg is
- haal de omelet uit de pan en bak nu in de tweede helft van het eimengsel op dezelfde manier
- serveer de omeletten naar wens dichtgeklapt en gehalveerd
- garneer met extra peterselie en/of bieslook
Variatietips:
- vervang de peterselie en bieslook door basilicum, verse dragon of oregano
- vervang de kokosolie door roomboter
- gebruik verse rode peper in plaats van versgemalen zwarte peper
- roer voor een extra gevulde omelet wat kaas en/of blokjes tomaat door het eimengsel