Komkommer Rettich Salade

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 kleine komkommer
  • 200 gram rettich
  • ½ bosje bosui
  • 1 (biologische) citroen
  • 1 bosje verse peterselie
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • Himalayazout of Keltisch zeezout

Bereidingswijze:

  • was de komkommer en snijd deze in blokjes of reepjes
  • schil de rettich en snijd deze in reepjes
  • was de bosui en snijd deze in dunne ringetjes
  • boen de citroen schoon, rasp het gele deel van de schil en pers de citroen uit
  • hak de peterselie fijn
  • maak een dressing van het citroensap, olijfolie, zout en peper
  • vermeng alle ingrediënten met de dressing en serveer direct

Variatietips:

  • vervang de komkommer door courgette
  • vervang de rettich door radijsjes
  • vervang de bosui door lente-ui of jonge prei
  • vervang de citroen door limoen
  • vervang de olijfolie door hennepzaadolie
  • vervang de peterselie door verse munt, bieslook of koriander
  • vervang de zwarte peper door verse of gedroogde rode peper

 Wist je dat…

…deze salade rijk is aan vezels en vitaminen die je kunnen helpen bij het afvallen?
…komkommer veel vezels bevatten die je helpen langer verzadigd te blijven?
…citroen rijk is aan vitamine C en hierdoor je weerstand kan helpen verbeteren?



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

144 reacties

Geef een reactie