Kipsalade met Komkommer en Citroen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 (biologisch gezonder?) kipfilets
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 bosje peterselie
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Himalayazout of Keltisch zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  • was de komkommer en snijd deze in kleine stukjes of in reepjes
  • was de paprika’s en snijd ze in reepjes
  • pel de ui en snijd deze in halve ringen
  • boen de citroen schoon, rasp het gele deel van de schil
  • halveer de citroen en pers beide helften uit
  • was de peterselie en hak deze grof
  • maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie, zout, peper en citroensap
  • vermeng alle groenten en de dressing met elkaar
  • snijd de kipfilet in reepjes en bak deze in 2 eetlepels kokosolie op hoog vuur bruin en gaar
  • leg de stukjes gebakken kipfilet op de salade en garneer het geheel met de sesamzaadjes en de citroenrasp

Variatietips:

  • vervang de kipfilet door kalkoenfilet
  • vervang de komkommer door courgette
  • vervang de citroen door limoen
  • vervang de rode ui door sjalot
  • vervang de olijfolie door hennepzaadolie
  • vervang het sesamzaad door hennepzaad
  • vervang de zwarte peper door een verse rode peper in dunne ringen



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

106 reacties

Geef een reactie