Kefir Komkommer Shake

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 ml kefir
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels fijngesneden verse dille (of 1 eetlepel gedroogde dille)
  • ½ knoflookteentje (naar wens)
  • ½ rode peper zonder zaadjes (naar wens)
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • staafmixer, blender of keukenmachine

Bereidingswijze:

  • was de komkommer en verwijder eventueel de zaadjes; dit gaat heel eenvoudig door de komkommer in de lengte te halveren en met een theelepel de zaadjes eruit te schrapen
  • snijd de komkommer in grove stukken, halveer de citroen, pers het citroensap uit en was de dille
  • pel het knoflookteentje, was de rode peper, halveer deze en verwijder de zaadjes
  • doe alle ingrediënten in een hoge kom, blender of keukenmachine en pureer het geheel op vol vermogen totdat er een egale, schuimige massa ontstaat
  • serveer direct

Variatietips:

  • vervang de dille door krul- of bladpeterselie
  • vervang de kefir door karnemelk of (Griekse) yoghurt
  • vervang de komkommer door courgette, paprika of tomaat
  • indien als koude soep opgediend voor de lunch; verrijk de soep met extra blokjes komkommer, geraspte courgette, gele of rode paprika en/of tomaat en serveer met brood en geitenkaas of (zelfgemaakte) kruidenroomkaas
  • indien als koude soep geserveerd als voorgerecht; garneer naar wens met bovengenoemde groenten, zeer fijngesneden reepjes ijsbergsla en/of gerookte zalm of kipfilet



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

111 reacties

Geef een reactie