Italiaanse Kipspiesjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 (biologische) kipfilets
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 knoflookteentje
  • 1 ui
  • 3 eetlepels extra virgin olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • Himalayazout of Keltisch zeezout
  • satéprikkers

Bereidingswijze:

  • snijd de kipfilets in stukken
  • was de paprika’s en snijd deze in stukken
  • pel de ui en snijd ook deze in stukken
  • pel de knoflook en pers het teentje uit
  • meng de blokjes kipfilet met 2 eetlepels olijfolie, knoflookpuree en oregano en laat dit minimaal 15 minuten marineren
  • rijg de gemarineerde kipfiletblokjes om en om aan de satéprikkers, wissel steeds af met de stukken ui en paprika
  • bak de spiesjes in een grillpan, in de ovengrill of op de barbecue totdat de kip gaar is (draai de spiesjes daarbij regelmatig om en gebruik eventueel nog wat olijfolie als de kip te droog wordt)
  • breng de spiesjes pittig op smaak met zout en peper
  • serveer de spiesjes (lauw)warm of koud
  • lekker met een salade (bv. Quinoa Salade met Pompoen, Salade met Pittige Kiemgroenten of Salade met Komkommer, Avocado en Radijs)

Variatietips:

  • vervang de kipfilets door kalkoenfilets
  • vervang de rode paprika door gele paprika
  • vervang de groene paprika door oranje paprika
  • vervang de oregano door Italiaanse keukenkruiden, tijm of rozemarijn
  • vervang de ui door sjalot of bosui



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

158 reacties

Geef een reactie