Hennep Amandel Brood

Ingrediënten:

  • 200 gram hennepmeel (zelf gemalen of kant-en-klaar)
  • 200 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1½ theelepel zuiveringszout of natriumbicarbonaat (voeg dit pas toe vlak voordat je het brood in de oven doet)
  • 1 theelepel Himalaya zout
  • flinke scheut koudgeperste (extra virgin) olijfolie of extra virgin kokosolie
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 4 eetlepels zonnebloempitten (3-4 uur geweekt in koud water)
  • 30 gram kokosvezels

Bereidingswijze:

  • Vermeng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een smeuïg geheel
  • Vet een bak- of cakevorm in met olijf- of kokosolie
  • Leg een vel bakfolie op de bodem van de ovenschaal
  • Stort het deeg in de vorm en bak het brood in ongeveer 50 minuten in de oven (150 º graden elektrisch)
  • Stort het brood direct na het bakken op een rooster en verwijder het bakpapier
  • Laat het brood helemaal afkoelen en bewaar het in de koelkast
  • Snijd het brood alleen als je het net uit de koelkast hebt gebruikt, anders valt het uit elkaar

Variatietips:

  • Vervang het amandelmeel door hazelnootmeel
  • Voeg voor extra smaak rozijnen, krenten, dadels of ander gedroogd fruit toe
  • Maak het brood pittig door specerijen toe te voegen (zoals kaneel, kardemon, etc.)
  • Vervang de kokosmelk door hennepmelk of amandel-, haver- of rijstmelk
  • Vervang de kokosvezels door appelvezels

* In plaats van Himalayazout kun je ook ongeraffineerd zeezout gebruiken. Gebruik echter nooit ‘gewoon keukenzout’ of andere geraffineerde zoutsoorten!



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

67 reacties

Geef een reactie