Gevulde Courgettes met Tomaat en Oregano

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 grote courgettes
  • 500 gram (biologisch) rundergehakt
  • 4 tomaten
  • 2 bollen (buffel)mozzarella
  • 2 knoflookteentjes
  • 20 blaadjes verse oregano
  • 1 ui
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • Himalayazout of Keltisch zeezout

Bereidingswijze:

  • verwarm de oven voor op 200 °C
  • was de courgettes, halveer ze in de lengte en hol ze uit met een lepel
  • snijd het vruchtvlees van de courgettes in stukjes
  • pel en snipper de ui
  • pel de knoflookteentjes en pers ze uit
  • was de tomaten en snijd ze in plakken
  • snijd de mozzarella in plakken
  • fruit de ui en de knoflook kort aan in de olijfolie
  • voeg het gehakt toe en roerbak het geheel totdat het gehakt gaar is
  • bak de laatste paar minuten het vruchtvlees van de courgette mee
  • breng alles goed op smaak met zout, peper en de blaadjes verse oregano
  • vul de courgettes met het gehaktmengsel en verdeel de plakken tomaat en mozzarella erover
  • leg de courgettehelften in een ingevette ovenschaal of op een bakplaat in de oven
  • bak de gevulde courgettes in 30-40 minuten gaar
  • garneer de courgettes naar wens met extra oregano en pijnboompitjes
  • eet de courgettes warm, lauw of koud en serveer ze met een groene salade

Variatietips:

  • vervang de courgette door aubergine
  • vervang de mozzarella door geitenkaas
  • vervang de het gehakt door kip-, kalkoen- of lamsgehakt
  • vervang het gehakt door stukjes kip- of kalkoenfilet
  • vervang voor een vegetarische versie het vlees door kikkererwten of linzen
  • vervang de verse oregano door gedroogde oregano
  • vervang de knoflook door lente-ui voor een mildere smaak



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

125 reacties

Geef een reactie