Gekarameliseerde Banaan met Kokosroom


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 6 kleine banaantjes (bv. fair trade kinderbananen) of 4 grote bananen
  • 30 g palmsuiker (gula java)
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels water
  • koekenpan

Bereidingswijze:

  • snijd de bananen in de lengte doormidden
  • smelt de boter op een laag vuur in de koekenpan (deze mag niet bruin worden!)
  • voeg de gula java erbij en laat deze langzaam in de boter oplossen
  • voeg, als de palmsuiker volledig is opgelost, het water en de stukken banaan toe
  • laat de bananen zonder deksel op de pan zachtjes pruttelen totdat de suiker een karamellaag om de bananen heeft gevormd en keer de bananen daarbij af en toe om
  • verdeel de gekarameliseerde bananen over 4 dessertschaaltjes giet over elke portie 100 ml kokosroom

Variatietips:

  • vervang de boter door kokosolie
  • vervang de banaan door partjes appel
  • gebruik ongezoete, lobbig geklopte slagroom i.p.v. kokosroom
  • vervang de gula java door honing, oersuiker of kokosbloesemsuiker

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Probeer deze eens: DetoxeCursussenInterstitiele CystitisPijnlijke blaasLeefstijlcoachVitaliteitOvergangsklachtenObstipatieHolistisch



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

Geef een reactie