Duurzaam ondernemen en leven omvat verschillende facetten. Deze lopen uiteen van verantwoorde keuzes maken tijdens het boodschappen doen tot het aanpakken en voorkomen van overgewicht waardoor mensen niet of minder snel ziek worden en beter functioneren.

Verantwoord eten en leven

In al mijn online voedingsadviezen leg ik de nadruk op biologische en streekproducten. Deze zijn beter voor mens, dier en milieu. Immers wordt er geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest en hebben de dieren een beter leven. Bovendien verlaag je, als je kiest voor producten uit je eigen regio (streekproducten) ook de CO2-uitstoot, omdat deze slechts een korte afstand afleggen van de boer tot in jouw koelkast.

Online coaching beter voor het milieu

Persoonlijke, online coaching zorgt voor duurzaam resultaat zodat jij jouw persoonlijke doelen kunt bereiken. Maar wist je dat online coaching ook goed is voor het milieu? Door gebruik te maken van online advies en ondersteuning bespaar je brandstof (je hoeft immers niet heen en weer te rijden naar een praktijk) en werk je mee aan een het terugdringen van de CO2-uitstoot. Bovendien geef ik alle coachingsessies vanuit huis. Dit betekent dat ik geen extra kantoorruimte hoef te huren waar een aantal uren per dag licht brandt en de verwarming/airco aanstaat. Tot slot verbruik ook ik geen extra brandstof, omdat ik niet met mijn auto naar mijn werk hoef te rijden. Kortom, online coaching helpt mee in het verlagen van de CO2-emissie en draagt bij aan een sterk staaltje duurzaam ondernemen!

Minder overgewicht/obesitas, minder (zorg)kosten

Door mensen te motiveren, enthousiasmeren en te ondersteunen in het voorkomen of aanpakken van overgewicht, draag ik bij aan een gezondere maatschappij. Want een gezond gewicht geeft een lagere kans op ziekteverzuim en vermindert het risico op chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes, osteoporose, artritis, kanker, interstitiele cystitis etc. Preventie en aanpak van overgewicht verlaagt (zorg)kosten op verschillende niveaus, zowel op lange als korte termijn.

Gezond eten op het werk

Duurzaam ondernemen vanuit een kleine of grote organisatie gaat verder dan kijken naar mogelijke kostenbesparingen (bv. op energie- of productiekosten). Ook het welzijn van het personeel speelt hierin een rol. Door werkgevers en werknemers te motiveren en te coachen, help ik mee in het voorkomen en terugdringen van overgewicht en welvaartsziekten. Hierdoor zijn medewerkers minder snel en minder lang ziek. Naast een lager en korter verzuim door gezondere werknemers, zorgt gezond eten op het werk ook voor fit en gelukkig personeel. Dit resulteert in een hogere productiviteit, minder bedrijfsongevallen en meer plezier op de werkvloer. Een lager verzuim bespaart niet alleen kosten, maar levert ook een duurzaam gezonde onderneming op.

Duurzaam adverteren & factureren

Met het oog op het milieu en de trend dat social media steeds belangrijker is in ons leven, heb ik ervoor gekozen om uitsluitend online te adverteren. Dit speelt niet alleen in op de behoefte van de klant, maar is ook beter voor het milieu. Daarnaast verstuur ik geen papieren facturen, maar gebruik ik uitsluitend e-mail. Hierdoor verspil ik geen papier, komen er geen voor het milieu schadelijke stoffen vrij bij het bedrukken of printen van documenten en draag ik bij aan een lagere CO2-uitstoot, omdat de post(bode) geen briefverkeer hoeft te verzorgen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Naast bovengenoemde inspanningen om (zorg)kosten en milieu te (be)sparen, werk ik samen met diverse duurzame partners, organisaties en goede doelen.

CAPTCHA afbeelding

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Plan hier een gratis & vrijblijvend intakegesprek in