Curry met Komijn en Rode Peper

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 kipfilets
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 blik kikkererwten (400 g)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Himalayazout of Keltisch zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  • snijd de kipfilets in stukken
  • was de courgette, paprika en winterpeen en snijd deze in stukken
  • pel en snipper de ui
  • pel de knoflookteentjes en pers deze uit
  • was de rode peper en hak deze fijn
  • laat de kikkererwten uitlekken
  • verhit de kokosolie in een pan en bak de kip kort aan met de komijn-, gember- en korianderpoeder
  • voeg nu de ui, knoflook, paprika, courgette en winterpeen toe en bak kort mee
  • blus af met een scheutje water en de kokosmelk en laat het geheel op zacht vuur met de deksel op de pan 15 minuten garen
  • voeg nu de kikkererwten toe en warm deze kort mee
  • breng op smaak met zout en peper

Variatietips:

  • vervang de kipfilet door kippendijen of kippenpoten
  • vervang de courgette door aubergine
  • vervang de kikkererwten door linzen



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

175 reacties

Geef een reactie