Bloemkoolsoep met Mierikswortel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel (vers)
  • Himalayazout of Keltisch zeezout
  • versgemalen witte peper (naar wens)
  • staafmixer

Bereidingswijze:

  • was de bloemkool en verdeel deze in roosjes
  • pel en snipper de ui
  • verhit de roomboter in een grote pan
  • fruit de ui kort aan
  • voeg daarna de bloemkoolroosjes en 500 ml heet water toe en laat pruttelen totdat de bloemkool zacht is
  • pureer de soep (voeg wat extra water toe als de soep te dik is)
  • breng op smaak met de mierikswortel, zout en (naar wens) witte peper

Variatietips:

  • vervang de bloemkool door broccoli of courgette
  • vervang de ui door sjalot
  • vervang de mierikswortel door mosterd



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

101 reacties

Geef een reactie