Bloemkoolgratin met Komijn

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 300 gram kaas (jong belegen of belegen)
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels roomboter
  • Himalayazout of Keltisch zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  • verhit de oven voor op 180º C
  • was de bloemkool en verdeel deze in roosjes
  • pel en snipper de uien
  • verhit de boter in de pan, voeg de bloemkoolroosjes, uien en de komijnpoeder toe en bak kort aan
  • voeg een scheutje water toe smoor de roosjes totdat ze beetgaar zijn
  • rasp ondertussen de kaas
  • vet een ovenschaal in met de rest van de boter
  • doe het bloemkoolmengsel in de ovenschaal, breng op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper en bestrooi met de geraspte kaas en bak het geheel in +/- 8 minuten goudbruin of totdat de kaas gesmolten is

Variatietips:

  • vervang de bloemkool door winterpeen of broccoli
  • vervang de ui door knoflook
  • vervang de roomboter door kokosolie
  • vervang de kaas door komijnekaas voor een extra sterke komijnsmaak
  • vervang de komijnpoeder door komijnzaadjes
  • vervang de komijnpoeder door kerrie- of paprikapoeder
  • geef de ovenschotel extra pit door wat gedroogde rode peper



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

325 reacties

Geef een reactie