Bietjesappetizer met Avocado

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 rauwe (biologische) bietjes
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 (biologische) scharrelkipfilets
  • verse dille
  • Himalayazout of Keltisch zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 jeneverbessen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 bosje peterselie
  • 1/2 citroen
  • naar wens: 2 eetlepels zure room

Bereidingswijze:

  • pocheer de kipfilets met de jeneverbessen, laurier, peterselie en citroen op zacht vuur totdat deze gaar zijn
  • haal de kipfilets uit het pocheervocht en laat ze afkoelen
  • schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes
  • kook de bietjes in een klein laagje water beetgaar
  • giet af en laat afkoelen
  • schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes
  • roer het citroensap door de avocadoblokjes
  • snijd de kipfilets in kleine blokjes
  • verdeel de bietjes over 4 glaasjes
  • leg hierop de blokjes avocado en kip
  • breng op smaak met zout, peper, gehakte dille en eventueel een toefje zure room

Variatietips:

  • in plaats van pocheren kun je de kipfilets ook in blokjes snijden en kort roerbakken in extra virgin kokosolie of roomboter
  • vervang de verse bietjes door gekookte bietjes
  • vervang de avocado door komkommer of appel
  • vervang de kipfilet door haring of makreel
  • vervang de dille door bieslook of peterselie
  • voeg voor extra pit wat ragfijn gehakte sjalot toe



Melissa Albers
Author: Melissa Albers
Een gezond, slank en fit lichaam binnen handbereik door persoonlijke coaching en praktische adviezen op maat. Als diëtist, natuurvoedingskundige & Food Coach begeleid ik jou bij veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl.

144 reacties

Geef een reactie